Public App
MP Daily Current Affairs 9 August 2022: These are the import of current affairs of August 9

MP Daily Current Affairs 9 August 2022: These are the import of current affairs of August 9

1. What is the length of the recently launched ISRO's smallest rocket? Answer: 34 meters

Read more: What caused the bus to fall in Narmada? Investigation Complete: NHAI Kasurwar; These 4 were negligent in the Khalghat accident ...

MP Daily Current Affairs 7 August 2022: These are the import questions of current affairs of August 7

2. Who became the 75th Grandmaster of India by winning a tournament in Romania? Answer: V Pranav

3. Which veterans of chess have become the vice president of FIDE? Answer: Vishwanathan Anand

4. The Government of France has announced the Shevelier Award for his contribution in publication cooperation between India and France? Answer: Kannan Sundaram

5.Csir who has been appointed as the first woman Director General of Women? Answer: Nallathanbi Kalaselvi

6. Hindola Mahal is in which district of Madhya Pradesh? Answer: Dhar

7. Recently, the Government of Madhya Pradesh has issued an order to increase the age limit of which scheme and reduce educational qualification? Answer: Chief Minister Enterprise Revolution Scheme

8. When is World Tribal Day celebrated? Answer: 9 August

MP Daily Current Affairs 8 August 2022: These are the 8 August Current Affairs Important Questions

9. Who is the Chief Justice of Madhya Pradesh High Court? Answer: Ravi Vijaykumar Malimath

When did the United Nations General Assembly decided that World Tribal Day will be celebrated every year on 9 August? Answer: 23 December 1994

11. When was the Ladli Laxmi Yojana implemented in Madhya Pradesh? Answer: 01.04. 2007

Views:

August 9th 2022, 2:25 am
Amitesh Kumar
Kick-punches demanding to start Urdu school: 180 students did not get admission in another government school

Kick-punches demanding to start Urdu school: 180 students did not get admission in another government school