Categories
Current Affairs

Daily Current Affair 3 NOV 2021

  1. Former Punjab Chief Minister Captain Amarinder Singh has announced his new party by resigning from the Congress party, what is the name of his party?
    • Ans – Lok Congress Party
  2. Former West Bengal minister has passed away at the age of 82. what was his name?
    • Ans – Ravi Ranjan Chattopadhyay
  3. The Defence Minister has approved the purchase of weapons and defence equipment worth how many crore rupees to increase the strength of the army, In which 12 utility helicopters will be purchased from Hindustan Aeronautical?
    • Ans -Rs 7965
  4. Yahoo has withdrawn its services from which country due to commercial and legal challenges?
    • Ans – China
  5. Akash Kumar (54 kg), playing at the international level for the first time, has confirmed his medal in which championship?
    • Ans – ABIA World Men’s Boxing Championship
  6. Which state government has announced to provide complete exemption in Electric and Motor Vehicle Tax and Registration fee?
    • Ans – Government of Odisha
  7. Who has been named on the board of the prestigious Smithsonian National Museum of Asian Art for 4 years?
    • Ans – Isha Ambani
  8. Which former Australian all-rounder player has passed away?
    • Ans – Alan Davidson
  9. Who has been conferred with the Ezhuthachan Award 2021 given by the Kerela Sahitya Akademi?
    • Ans – P. Valsala
  10. Which scheme has been launched by Union Home Minister Amit Shah in Gujrat?
    • Ans – Dairy Sahakar Yojana
  11. Which vaccine has been approved by the US for children aged 5 to 11 years?
    • Ans – Pfizer
  12. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?
    • Ans – 11,903 Cases (311 Deaths)
  13. Today (November 03) is being celebrated all over the world as which day?
    • Ans – National Stress Awareness Day, National Housewife’s Day, and National Sandwich Day.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *